Lehdistötiedote 3.3.2020

Suuret teemat puhuttavat syksyn biotaloustapahtumassa Rukalla

World BioEconomy Forum

Julkaisuvapaa heti

Suuret teemat puhuttavat syksyn biotaloustapahtumassa Rukalla

Kansainvälinen kiertobiotaloustapahtuma World BioEconomy Forum järjestetään kolmatta kertaa Rukalla 9.-11.9.2020. Tänä vuonna tapahtumassa puhuttavat erityisesti ilmastonmuutos, biotuotteet, hankkeiden rahoitus sekä alan koulutus. Puhujiksi onkin varmistunut jo yli 20 alan asiantuntijaa ja vaikuttajaa eri puolilta maailmaa.

Rukalla keskustellaan jälleen luonnonvaroista ja niiden käytöstä, kun biotaloustapahtuma World BioEconomy Forum kerää paikalle alan vaikuttajia ja asiantuntijoita jakamaan ideoita ja ajatuksia kiertobiotaloudesta. Termillä biotalous viitataan uusiutuvien luonnonvarojen kestävään käyttöön sekä fossiilisten raaka-aineiden korvaamiseen biopohjaisilla ratkaisuilla, ja tapahtuman aiheina ovatkin muun muassa maailmanlaajuisten metsävarojen tila sekä biopohjaiset vaihtoehdot öljypohjaisille materiaaleille. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) julkaisee maailmanlaajuisen metsien tilaa avaavan raportin kesällä 2020, ja tapahtumassa kuullaan heiltä tuoreeltaan raportin tuloksista.

Tapahtuman kaikkia teemoja värittää myös kasvava huoli ilmastonmuutoksesta, ja keskusteluissa pohditaan laajasti, voiko kiertobiotalous ja siirtyminen biopohjaisiin vaihtoehtoihin olla osa ratkaisua. Petteri Taalas, Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeri, saapuu tapahtumaan puhumaan ilmastonmuutoksesta ja sen globaaleista vaikutuksista. Teresa Presas, The Navigator Company, vetää tapahtuman toimitusjohtajapaneelia ja muistuttaa, että yhteistyö eri toimijoiden välillä on alalla erityisen tärkeää: “Viime vuosina World BioEconomy Forum on tuonut yhteen toimijoita elinkeinotoiminnan eri puolilta, erilaisilta toiminta-aloilta, eri puolilta maailmaa. Tämä on hedelmällistä maaperää kiertobiotalouden edistämisen tärkeän tekijän – yhteistyön – kasvattamiseen.”

Tapahtuman perustaja ja suunnitteluryhmän puheenjohtaja Jukka Kantola on tyytyväinen siihen, miten tapahtumasta on kolmen vuoden aikana kasvanut alusta tällaiselle keskustelulle: ”Matka siitä, kun ensimmäistä kertaa järjestimme tapahtuman vuonna 2018, on ollut upea. Tapahtuma on kehittynyt huimasti ja tunnistetaan nyt kansainvälisenä ajatushautomona alalla. Erinomainen verkosto ja vaikutusvaltainen suunnitteluryhmä takaavat sen, että kehitys jatkuu tähän suuntaan myös vuoden 2020 tapahtumassa.”

Lisätietoja antaa:               Suunnitteluryhmän puheenjohtaja Jukka Kantola

jukka.kantola@wcbef.com, +358 40 5528880

World BioEconomy Forum on perustettu edistämään kansainvälistä keskustelua kiertobiotaloudesta sen sidosryhmien välillä tuomalla ryhmiä yhteen, antamalla välineitä ajatuksenvaihtoon sekä pyrkimällä luomaan sidosryhmille yhteisiä linjauksia. Päämääränä on nostaa esille nopeassa kehityksessä oleva kiertobiotalous. World BioEconomy Forum pyrkii viestittämään strategioista ja jakamaan informaatiota, ideoita sekä mahdollisuuksia päätöksentekijöiden, lainsäätäjien, teollisuusjohtajien, instituutioiden sekä muiden alan sidosryhmien kanssa.

Latest press releases

Lehdistötiedote 11.9.2020

RUKA, KUUSAMO Koronan vaikutus maailmantalouteen, ilmastonmuutos ja tulevaisuuden biotuotteet olivat vahvasti esillä World BioEconomy Forum 2020 -tapahtuman suorassa lähetyksessä Rukalta World BioEconomy Forum -biotaloustapahtuma lähetettiin

Read More »

Press release 3rd July 2020

UNESCO and World Bioeconomy Forum to collaborate for 2020 event Press release 03.07.2020. World BioEconomy Forum (WCBEF) and UNESCO will partner at the Forum’s 2020

Read More »