World BioEconomy Forum julkistaa korkean tason puhujia lokakuun tapahtumaan, joka pidetään Belémissä Brasiliassa; Rekisteröinti nyt auki

World BioEconomy Forum on tyytyväinen ilmoittaessaan tuoreimmat korkean tason puhujat tapahtumaansa Brasiliassa 18.-20.10.2021.  Vuoden 2021 foorumi järjestetään Belémin kaupungissa, Parán osavaltiossa. Belém tunnetaan porttina Amazonin alueelle, jolla on tunnetusti merkittävä rooli biotaloudelle maailmanlaajuisesti.

Foorumi koostuu neljästä toistuvasta teemasta, jotka ovat Biotalous: Ihmiset, planeetta, politiikat; Globaalit johtajat ja talousmaailma; Biotuotteet ympärillämme; Katse tulevaisuuteen. Foorumi on jälleen kerran luonut monipuolisen ohjelman, johon osallistuu merkittäviä puhujia ja panelisteja eri maiden hallinoista, yrityksistä, rahoitussektorilta, kansalaisjärjestöistä, instituuteista ja järjestöistä. Kolmipäiväinen tapahtuma sisältää avauspuheenvuorot ja erilliset paneelikeskustelut. Tapahtumaan odotetaan osallistuvan yli 60 kansainvälistä puhujaa.

Tuoreimmat tapahtumaan vahvistetut puhujat ja panelistit ovat:

  • Brasilian varapresidentti Antônio Hamilton Martins Mourão pitää avauspuheenvuoron foorumin avaustilaisuudessa.
  • Klabinin toimitusjohtaja Cristiano Teixeira osallistuu toimitusjohtajapaneeliin.
  • Brasilian keskuspankin pääjohtaja Roberto Campos Neto antaa yleiskatsauksen maailmantaloudesta globaalien johtajien ja rahoitusmaailman istunnossa.
  • Joachim Schönbeck, Andritzin hallituksen jäsen osallistuu maailman johtajien paneeliin
  • LEGO Groupin materiaalijohtaja Nelleke van der Puil osallistuu Biotuotteet ympärillämme-paneeliin.

World BioEconomy Forum -yrityksen perustaja Jukka Kantola kertoo lisää: “Ohjelmien suunnittelu etenee odotustemme mukaan. Uskomme, että foorumimme avulla osallistujat voivat hyötyä ja hankkia tietoa globaalin kiertobiotalouden tärkeimmistä trendeistä. Foorumilla on maailmanlaajuinen kattavuus, mutta painotamme luonnollisesti tämän vuoden foorumissa aiheita, jotka liittyvät globaaliin etelään ja Amazonin alueeseen. Olemme iloisia siitä, että meillä on jo nyt erittäin vaikuttava edustus puhujia eri aloilta ja alueilta.”

Greenpeace Internationalin Forests Solutions -yksikön neuvonantaja Grant Rosoman sanoo: “World BioEconomy Forum on loistava paikka keskustella ja tuoda esille ratkaisuja yksityisen sektorin ja päättäjien kanssa siitä, miten biopohjaisia tuotteita voidaan tuottaa vastuullisesti. Erityisesti foorumi voi näyttää johtoasemaa vastuullisten biopohjaisten materiaalien hankinnassa, jotka toimivat maapallon kestokyvyn rajoissa, muistaen metsäkadon estäminen, ekologinen maa- ja metsätalous, alkuperäiskansojen oikeuksien kunnioittaminen ja siirtyminen pois biomassan käytöstä polttoaineena.”

”Olen innoissani voidessani olla osa biotalousfoorumia Belémissä, Brasiliassa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun foorumi pidetään trooppisessa tuottajamaassa ja olenkin kiinnostunut kuulemaan lisää biomateriaalien raaka-aineiden avainkysymyksiä, mukaan lukien mahdollisuuksista, joita integroitu maankäytön suunnittelu tarjoaa. Odotan innolla Foorumin roolia ja sen luomaa loppujulistusta edesauttamaan sen jäsenien ja kumppaneiden vuoropuhelua henkeen ”walking the talk.” ”

Teresa Presas, Navigator Groupin hallituksen jäsen ja tapahtumassa pidettävän Globaalit Johtajat -paneelin moderaattori, sanoo: “Liiketoiminta tulee olla biotalouden pohjalla. Jotta se menestyisi tässä roolissa parhaiten, on tärkeää, että yritykset ja niiden strategiat, innovaatiot ja toiminta muotoillaan selkeästi ja biotaloutta tukevissa skenaarioissa. Biotalousfoorumi tarjoaa yrityksille mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa eri sidosryhmien kanssa luodakseen keskinäisen ymmärryksen eri osapuolten panostuksista sekä saattaa yhteen eri toimijoita.”

”Kuuluisa lausunto “Think Global, Act Local ” toimii edelleenkin. Vaikka kohtaamamme haasteet ovat globaaleja, ratkaisujen on vastattava paikallisiin olosuhteisiin. Odotamme, että nämä ajatukset tulevat ilmeisiksi Belémissä, mikä luo keskinäistä ymmärrystä eri toimijoiden panostuksista, jotta yhteiskunnissamme saadaan luotua kestävä biopohjainen talous. “

Rekisteröityminen on avoinna https://wcbef.com.80-69-172-163.hostaan.fi/events/registration/

Biotalousfoorumi järjestetään vuonna 2021 yhteistyössä Parán osavaltion kanssa. Yhteistyökumppaneina toimivat keskeiset biotalouden kattojärjestöt Brasiliassa, ABAG ja Ibá.  Forumin isäntänä toimii Belém, joka tunnetaan myös Gastromian luovana kaupunkina (Unesco).

World BioEconomy Uutispalvelu

Osana kasvavaa palvelualustaa kiertotalouden biotalouden sidosryhmille, World BioEconomy Forum ilmoittaa uutistiedotepalvelunsa käynnistämisestä, joka sisältää kuukausittaisen uutiskirjeen ja päivittäisen uutispalvelun, joka on saatavilla foorumin verkkosivuilla. Lisätietoja ja kuukausittaisen tiedotteen tilaus osoitteessa: https://wcbef.com.80-69-172-163.hostaan.fi/news-bulletin/

Lisätietoa:                       

Jukka Kantola

info@wcbef.com

+358 40 552 888

Share on linkedin
Share to LinkedIn
Share on twitter
Share to Twitter

Latest press releases