World BioEconomy Forum julkaisee maailman ensimmäisen kiertobiotalous uutissovelluksen

22 kesäkuuta 2021 – World BioEconomy Forum on käynnistänyt maailman ensimmäisen uutissovelluksen kiertobiotalouden sidosryhmille. Sovellus, joka on saatavana sekä Android- että iOS-laitteille, ilmoittaa käyttäjälle viimeisimmistä uutisista ja kehityksistä nopeasti kasvavalla kiertobiotalouden sektorilla.

Kiertobiotaloutta pidetään yhä enemmän keskeisenä keinona ilmastonmuutoksen hillitsemisessä sekä keinona säästää planeetan tärkeitä raaka-aineita. Se kannustaa käyttämään tuotteita ja palveluita, jotka hyödyntävät uusiutuvia luonnonvaroja kestävästi tuotannon ja toiminnan perustana, sekä kannustaa kierrätystä ja uudelleenkäyttöä aina kun mahdollista.

“Olemme todella innoissamme uudesta sovelluksestamme”, sanoo Jukka Kantola, World BioEconomy Forumin perustaja. “Sen avulla voimme kehittää edelleen alustaamme tietojen jakamiseksi kiertobiotalouden alalla. Jo tapahtumamme – mukaan lukien säännölliset Roundtable -tapahtumat, vuosittaiset foorumimme, kuukausittaiset uutiskirjeet ja tiedotteet – ovat osoittautuneet erittäin suosituiksi kiertobiotalouden toimijoiden keskuudessa. Uutissovellus lisää uuden ulottuvuuden jakamallemme ja toimittamallemme tärkeälle tiedolle alan kehittymisestä. “

Sovellus kattaa kaikki maailmanlaajuisen kiertobiotalouden uusimmat uutiset ja ryhmitelty World BioEconomy Forumin neljän teema-alueen mukaan – Biotalous: Ihmiset, planeetta, politiikat; Maailman johtajat ja talousmaailma; Biotuotteet ympärillämme ja Katse tulevaisuuteen.

Sovelluksen voi ladata sovelluskaupoista iOS:lle ja Android-laitteille hakemalla ”World BioEconomy News”. Kiertotalousalalla toimivat yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat lähettää viimeisimmät uutisensa julkaistavaksi osoitteeseen news@wcbef.com.

Sovelluksen lanseeraus on tulossa toisen julkaisun kannoille, pian World Bioproduct Day -kampanjan julkaisun jälkeen. Kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoisuutta biopohjaisten tuotteiden merkityksestä planeetan suojelemiseksi.

Seuraava World BioEconomy Forumia isännöi Parán osavaltion pääkaupunki Belém. Keskeiset yhteistyökumppanit järjestelyissä ovat Brasilian bioalan kattojärjestöt –  ABAG ja Ibán. Forum 2021 järjestetään joenvarressa sijaitsevassa Estação das Docas -turistikompleksissa Belémissä. Unesco on tunnustanut kaupungin gastronomian luovaksi kaupungiksi.

 

Lisätietoja antaa:            Jukka Kantola

info@wcbef.com

+358 40 552 888

 

                                                                                                                   LIITE 1

World BioEconomy Forum (WCBEF)

World BioEconomy Forum on alusta, joka tarjoaa keskustelufoorumin kiertobiotalouden keskeisille sidosryhmille jakamaan ideoita sekä edistämään biopohjaisia vastuullisia innovaatioita korvaamaan uusiutumattomiin energialähteisiin perustuvat teollisuudenalat, tuotteet ja palvelut kestävämmän talouden saavuttamiseksi ja samalla lieventäen ilmastonmuutosta.

 

Parán osavaltio

Parán osavaltio koostuu 144 kunnasta, joiden yhteenlaskettu väkiluku on 8,6 miljoonaa (IBGE, 2018). Osavaltion pinta-ala on yli 1 245 870,798 km². Osavaltio on Amazonin alueen ja Pohjois-Brasilian suurin kuluttajamarkkina ja suurin talous, jonka osuus on 2,2 % kansallisesta BKT:sta ja 43,5 % pohjoisen alueen BKT:sta, mikä vuoksi Paran osavaltio on 12. suurin talousalue Brasilian.

 

ABAG

Brasilian Maatalousyritysyhdistys (The Brazilian Association of Agribusiness – ABAG) perustettiin vuonna 1993 tarkoituksenaan auttaa Brasilian maatalousyrityksiä kestävän kehityksen prosesseissa, edistämällä sektorin sidosryhmien yhteistyötä sekä Brasiliassa että ulkomailla. Yhdistyksellä on tärkeä rooli edistää ja vahvistaa maatalouden teollisia prosesseja ja siten auttaa suhteiden luomisessa ja vahvistamisessa hallituksiin, yksityiseen sektoriin, luokkayhteisöihin ja oppilaitoksiin. ABAG on ainoa yhdistys, joka kokoaa yhteen kaikki segmentin toimijat kentältä teollisuudesta jakeluun ja palveluihin.

 

Ibá

Brasilian Metsäteollisuus (The Brazilian Tree Industry – Ibá) on yhdistys, joka vastaa istutetun puun tuotantoketjun institutionaalisesta edustuksesta plantaaseilta tehtaaseen. Edistääkseen männystä, eukalyptuksesta ja muista puulajeista peräisin olevia tuotteita, jotka on suunnattu teollisiin tarkoituksiin, Ibá pyrkii edistämään alaa julkisen tahon suuntaan, istutetun puun tuotantoketjun toimijoille ja sekä muille merkittäville talouden aloille, kuten ympäristöjärjestöille, yliopistotoille, muille koululaitoksille, kuluttajille ja lehdistölle – Brasiliassa ja ulkomailla.

 

World Bioeconomy News

 

The World BioEconomy News on kaksiosainen palvelu, joka sisältää kuukausittaisen uutiskirjeilmoituksen sähköpostilla tilaajillemme ja päivittäisen uutispalvelun, joka on saatavana foorumin verkkosivuilta. World BioEconomy News keskittyy viimeisimpiin biotaloutta koskeviin uutisiin ja kehityksiin, jotka liittyvät World BioEconomy Forumin neljään temaattiseen painopistealueeseen.

 

Belém – Gastronomian luova kaupunki

World BioEconomy Forum 2021 järjestetään Belémissä, Brasiliassa, kaupungissa, joka tarjoaa upean biotalouden lisäksi myös kulinaarisen kulttuurin, joka perustuu alueen ainutlaatuiseen kasvistoon ja eläimistöön. Unesco on tunnustanut Belémin luovaksi gastronomian kaupungiksi, mikä johtuu sekä alueen ainutlaatuisesta keittiöstä, että heidän ponnisteluistaan ottaa huomioon kestävyys, biologinen monimuotoisuus ja kulttuuriset näkökohdat kaupungin sisällä. Osana ponnistelujaan Belém on perustanut maailmanlaajuisen gastronomian ja biologisen monimuotoisuuden keskuksen, elintarviketeknologian ja innovaatioiden klusterin luomiseksi. Alueellisen keittiön ruokia ovat esimerkiksi äyriäiset, açaí ja pupunha.

 

Liite 2

World BioEconomy Forum – Taustaa

World BioEconomy Forum on lyhyessä ajassa noussut keskeiseksi yhteisöksi edistämään kiertobiotalouden keinoja ja samalla hillitsemään ilmastomuutosta. Jo ensimmäiseen foorumiin osallistui delegaatioita 18 eri maasta ja viime vuonna jo 51 eri maasta https://wcbef.com/events/world-bioeconomy-forum-2020/. Tämän vuoden päätapahtuma järjestetään Brasiliassa: World BioEconomy Forum goes Brazil – live from Belém! 18-20 October 2021 https://wcbef.com/events/upcoming-events/world-bioeconomy-forum-2021/

 

Ohjelmamme rakentuu neljän painopistealueen ympärille, koska eri sidoryhmiä puhutellaan erilaisin painotuksin. Painopistealueemme ovat:

  • Biotalous: ihmiset, planeetta, politiikat
  • Maailman johtajat ja talousmaailma
  • Biotuotteet ympärillämme
  • Katse tulevaisuuteen

 

Näiden avulla kanavoimme toimenpideehdotuksia yhteiskunnan eri toimijoille. Jokainen foorumi päättyy yhteiseen julkilausumaan – viime vuonna se tehtiinkin erittäin mieleenpainuvalla tavalla https://wcbef.com/about-us/declarations/declaration-2020/ tukien omalla tavallaan myös kulttuurivientiä.

 

Foorumin lisäksi järjestämme Roundtable keskusteluja – viimeisin järjestettiin 18.5.2021

https://wcbef.com/events/upcoming-events/world-bioeconomy-roundtables/

 

Luomme jatkuvasti uusia keinoja edistää kiertobiotaloutta – lanseerasimme vasta mm. uuden uutispalvelun, https://wcbef.com/news-bulletin/ Tämä on ensimmäinen omalla alallaan.

 

Olemme lanseeranneet myös jäsenyydet kiinnostuneille tahoille – World BioEconomy Circle. Sivusto avattiin 22.4.2021 ja välittömästi saimme varteenottettavia jäseniä mukaan   https://wcbef.com/world-bioeconomy-circle/ 

 

Lisätäksemme tietoisuutta biotaloudesta ja sen biopohjaisista tuotteista olemme käynnistäneet World Bioproduct Day:n, joka pidetään 7. heinäkuuta. Etsimme ihmisiä, yrityksiä, instituutteja tai muita organisaatioita jakamaan tarinansa biotuotteista #bioproductday kamppanjassa.

Mielestämme on myös tärkeää, että meillä on verkkokauppa, joka auttaa biotalousyhteiskuntaa löytämään toimialakohtaisia ​​tuotteita yhdestä sivustosta. Siksi olemme ottaneet käyttöön World BioEconomy Shopin, joka tarjoaa paikan paitsi World BioEconomy Forum -yrityksen omille tuotteille ja palveluille, mutta myös alaan liittyville sidosryhmille.

Share to LinkedIn
Share to Twitter

Latest press releases

World BioEconomy Forum launches a survey on forming a global hub for the bioeconomy

The World BioEconomy Forum and partners are launching a survey on the formation of a global hub to serve the bioeconomy sector. The aim of the hub is to encourage dialogue relating to all important matters concerning the global bioeconomy as well as its challenges and opportunities. The survey will allow stakeholders across the globe to advise and inform as to what the topics and subjects the hub should be comprised of. The bioeconomy is set to become a major economic stream in the future, and therefore will require growing international collaboration between the various parties.

Read More »

World BioEconomy Forum talks on bioeconomy – live from the UNFCCC COP27!

The World BioEconomy Forum was invited to the UNFCCC COP27 to take part in a bioeconomy panel organised by the United Nations Industrial Development Organization (UNIDO). This is the very first time the subject of bioeconomy has been discussed as a part of the official programme in the Blue Zone. The panel discussion will be held on 17 November starting at 5pm local time.

Read More »